Të bësh art me asortimentet e kuzhinës dhe natyrës



As njëra, por dhe as tjetri nuk janë vegjetarianë. Sikundër as kohët e njërit dhe tjetrit nuk janë me dominancë vegjetarianësh, megjithëse këshillimi për të mbështetur nevojat gastronimike në sektorin e fruta-perimeve është qartazi ndikus si tek pikturat e italianit Giuseppe Arcimboldo, ashtu dhe tek fotografitë e amerikanit Klaus Enrique Gerdes. Por nuk duhet të harrojmë, se piktori, të cilit i referohet foografi, ka në galerinë e tij edhe punë të tjera, ku përfshihen të gjithë përbërësit e nevojane tona gastronimike.
Pikturat e italianit Giuseppe Arcimboldo ndonëse i përkasin shekullit të XVI-të, ata kanë mbetur të veçanta dhe të patëdyta përgjatë gjithë evuloimit të pikturës, dhe fotografië gjithashtu. Krijmtaria e Arcimboldo, natyrisht që ishte e veçantë, atëherë edhe sot. Tematika, realizimi, ideja dhe tërësia e kumtit që përcjell, ishin dhe mbeten shumë të veçanta, duke e pozicionuar autorin në një rang veçantie në pikturë. Sot, pas mëse 400 vjetësh një fotograf, jo aq imiton se sa i ngre një “përmendore” momuare, piktorit italian.
Fotograf Klaus Enrique Gerdes rikrijon portrete nga italiani Giuseppe Arcimboldo, risjellin një pjesë të galerisë së tij të larmishme dhe mbresëlënëse. Duke promovuar kështu një ambicje dhe sprovë. Një fotograf ka bërë një vakt të vërtetë nga një përzgjedhje e pikturave klasike të shekullit të 16-të duke rikrijuar ato duke përdorur fruta dhe perime. Bazë në Neë York fotograf Klaus Enrique Gerdes u frymëzua nga piktori italian Giuseppe Arcimboldo i cili krijoi jetën reale portrete duke përdorur fruta, perime, mish dhe lule. Ai pastaj pikturuar krijimet e tij më të kanavacë krijuar një përzgjedhje të veprave të artit unike në mes 1527 dhe 1593.
Klaus Enrique Gerdes tani bën të njëjtën gjë, përveç se fotografisë i lejon atij për të kapur subjekt i tij menjëherë - para se ndonjë nga përbërësit të fillojnë të duash.







Comments

Popular posts from this blog

Behar Mera: Dibrançja ime që vuri në siklet Rita Latin

Kush është Frederik Shopen

TOMAS HOBSI : Është cilësi e njerëzve që nga zanafillj që njeriu për njeriun është ujk